Пропускане до съдържанието на страницата

Васил Найденов с концерт за русенци и гостите на града на 6 май

петък, 20 април 2018

По случай 6 май – Деня на храбростта и Българската армия и Празник на Русе – Община Русе кани всички русенци и гости на града на серия от празнични събития, които започват още на 4 май.

В петък, 4 май, от 10:00 ч., по ул. „Александровска“ под мотото „Европа обича България от Русе“ ще бъдат експонирани арт инсталации, изработени специално за празника от деца и родители от 7 детски градини.

Вечерта, от 19:00 ч., в Доходно здание, русенската публика ще има възможността да види и чуе на живо музикантите от Оркестъра на Въоръжените сили на САЩ в Европа. По-рано през деня, от 11:00 ч., квинтет от оркестъра ще направи стрийт пърформанс на пл. „Свобода“. Репертоарът на музикантите включва най-доброто от американската музикална сцена на Бродуей и екрана на Холивуд, мелодиката на диксиленда на Ню Орлиънс, както и традиционни произведения за духов оркестър, маршове и забележителни инструментални соло творби. Събитието в Русе е организирано от Община Русе и Посолството на САЩ, и е с вход свободен - специален подарък за всички русенци по повод Празника на града.

На 5 май, събота, от 18:00 ч., в Доходно здание ще се проведе Тържествената церемония-концерт за връчване на званието „Почетен гражданин на Русе“ 2018 с участието на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев.

В празничния 6 май, в 9:00 ч., в Храм „Св. Георги“, ще бъде отслужена Празнична света литургия. В 11:00 ч., на площада пред Общината, следва Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при ОбДЦКИ – Русе, а в 12:00 ч., на пл. „Княз Александър Батенберг“ пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, ще се състои Тържествена церемония за Деня на храбростта и Българската армия.

Празничната вечер на 6 май ще продължи с концерт на един от най-обичаните от поколения българи изпълнител - Васил Найденов, от 20:30 ч., на площада пред Общината и ще завърши с пищна заря.

Всички събития от празничната програма на Община Русе по повод 6 май са с вход свободен.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/