Пропускане до съдържанието на страницата

Във Варна се проведе V. Международен музикален конкурс „Аrt stars – звезди на изкуството“

четвъртък, 12 септември 2019

От 4 до 8 септември 2019 г. във Варна се проведе V Международен музикален конкурс „Art stars - Звезди на изкуството“.  Той е част от календара на Министерството на културата и се организира от Фондация „Звезди на изкуството“ и Inner Wheel България и с финансовата подкрепа на Община Варна.

Конкурсът се провежда в три категории, в три различни жанра на вокалното изкуство – „Поп пеене“, „Класическо пеене“ и „Фолклор“, включваща „Народно пеене“ и „Български народни танци“.

Талантите в категория „Поп пеене“ се изявиха на 6 септември 2019 г. в Концертно студио на радио Варна, а на 7 септември 2019 г. в зала Младежки дом „Орбита“.

Председател на журито в категория „Поп пеене“ бе композиторът Хайгашод Агасян, а членове бяха композиторът Нелко Коларов и вокалистът Славин Славчев. Всички те следят за точна интонация, вярна стилова интерпретация, богата темброва палитра, сложност на произведението, сценично поведение и гласуват явно.

Конкуренцията в категория „Поп пеене“ беше голяма с над 60 участници. Солистите от Вокално студио „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова са завърнаха със следните награди:

В първа възрастова група до 7 години - Дария Стефанова с песните „Без радио не мога“ и „Fly“ спечели 2 награда а Мартин Колев с песните „Бал на мишките“ и „А на мен ми се играе“ е на 3 място.

Във втора възрастова група до 12 г. - Александра Даскалова се изяви с песните „Доброта“ и „Голямото междучасие“ и е със „Специална награда“. Бориса Кунева с песните „Щурче“ и „Рокля на цветя“ е избрана да ни представи на Международния конкурс „Ние-21 век“.

В трета възрастова група до 16г. - Никола Желязков с песните „Междучасие“ и „I feel good“ спечели 2 място.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/