Пропускане до съдържанието на страницата

Великденско хоро на 16 април на Площада пред Общината

сряда, 12 април 2017

На 16 април,от 10.30 ч.,на площада пред сградата на Общината,ще се състои 27-то издание на традиционното „Великденско хоро“, организирано за поредна година от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев.

Очаква ни богата концертна програма, съчетана с различни игри, конкурси и изненади. В концертната част участие ще вземат ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, детски ансамбъл, школа по народно пеене, оркестър и солистки, ансамблите „Русчуклийче“, „Здравец“ и „Зорница“ при ОбДЦКИ.

Водещи на празника са актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ралица Константинова и Йовко Кънев, които със своята артистичност ще направят  празника още по-пъстър.

По време на Великденското хоро ще се проведат и традиционните конкурси, в които децата винаги са най-активни – за писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец. Битката за най-красиво традиционно писано яйце и най-майсторски приготвен козунак ще бъде решена от компетентно жури в състав – Красимира Кирилова – художник и Десислава Тихолова – етнограф.

Както повелява традицията на Великден ще се завърти и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър „Найден Киров“ и певици, в което освен всички участници в концерта ще може да се включи и публиката.

След концерта ще бъде разиграна и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, които са осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Късметлиите ще могат да спечелят куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита. Двете най-големи награди ще бъдат семейна почивка осигурена от „Професионален домоуправител – Русе“ и традиционното живо агне, което и тази година се осигурява от денонощен магазин „Чарли“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/