Пропускане до съдържанието на страницата

Внучката на Игнат Канев вече е жител на Русе

сряда, 28 септември 2016

Кметът Пламен Стоилов се срещна с Игнат Канев и съпругата му Димитрина Канев. Роденият в русенското село Горно Абланово българин, днес е в топ 25 на успелите хора в Канада. Той избра именно Русе, за да отпразнува 90-ия си юбилей.

„Вашето име се споменава всеки ден от нашите съграждани с благодарност за всичко, което сте направили за града ни. За мен е чест да Ви познавам“, заяви Пламен Стоилов. На срещата в кабинета на кмета присъстваха още председателят на Общински съвет-Русе чл.-кор. проф. дтн проф. Христо Белоев, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, както и секретарят на Община Русе Димитър Генков.

Кметът Пламен Стоилов връчи на г-н Канев акт за раждане на неговата двегодишна внучка – Игнатиа Анна, която вече е жител на Русе, а настоящият й адрес е в Канада. Баба й Димитрина и дядо й вече я учат на български език, тъй като искат тя да се гордее с корените си.

Игнат Канев сподели, че намира Русе още по-красив, а Русенският университет „Ангел Кънчев“ още по-модерен. Проф. Белоев допълни, че с кметът Пламен Стоилов работят ръка за ръка, за да продължат да превръщат нашия в град в по-добро място за живеене.

„България има нужда от качествени млади хора. Доволен съм и щастлив от това, което виждам тук. На моите 90 години все още преминавам Океана, за да се върна в България. Да плачеш от радост – не е лека работа“, заяви развълнуван Игнат Канев. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/