Пропускане до съдържанието на страницата

Ясни са победителите от второто общинско състезание по роботика

петък, 09 юни 2023

След оспорвани битки, журито излъчи победителите във второто издание на общинското състезание по роботика.

В състезанието участие взеха над 60 ученици от 3-ти и 4-ти клас на училищата в Община Русе. Събитието е продължение на проведените от университета и ЦПЛР–ЦУТНТ-Русе образователни STEM курсове по роботика с микрокомпютрите micro:bit и роботизираните платформи micro:maqueen. Съдържанието на курсовете е целево разработено от преподаватели от катедра „Телекомуникации“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и е адаптирано за знанията и уменията на учениците от 3-ти и 4-ти клас. По време на състезанието, отборите премериха сили в три категории – „Светлинна щафета“, „Следене на линия“ и „Роботанци“.

На първо място се класира отборът на ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе – Отбор 4 клас, на второ място - ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе – Отбор 3 клас и СУ "Васил Левски" -  Отбор 2. Трета позиция заеха ОУ "Любен Каравелов"  - Отбор Robo girls, СУ "Васил Левски" – Отбор 1 и ОУ "Тома Кърджиев"- гр. Русе.

Второто общинско състезание по роботика за деца се организира по инициатива на Община Русе и се реализира съвместно от преподаватели и служители на русенската алма-матер и на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР–ЦУТНТ-Русе). Генерални спонсори на събитието са Община Русе,  Вистеон Електроникс България ЕООД, Тераком ООД и Русенски университет „Ангел Кънчев“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/