Пропускане до съдържанието на страницата

За пета поредна година бяха връчени наградите "Дунавски лимес" в сферата на туризма

петък, 01 декември 2017

Днес, в Доходно здание, се състоя церемонията по награждаване на отличените в петото издание на Конкурса „Дунавски Лимес - годишни награди на Община Русе в сферата на туризма 2017“. На събитието присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост в Община Русе Даниела Шилкова, зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева, г-жа Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов, който беше и водещ на събитието, и др.

В началото на церемонията кметът Пламен Стоилов приветства присъстващите в Голямата зала на Доходно здание, благодари на работещите в бранша за влаганите от тях всеотдайност, професионализъм и постоянство в процеса на работа и им пожела да продължават да работят усилено и да предлагат все по-добри услуги на туристите в нашия град. „През 2018-а ни предстоят големи събития, едно от които е Световното първенство по волейбол за мъже. Това е уникален шанс да покажем, че Русе е класа пред над 10 000 туристи. Да си свършим работата и да се гордеем с всичко, което се случва в нашия град“, заяви кметът Стоилов.

По време на официална церемония тази вечер, кметът Пламен Стоилов отличи водещите фирми, работещи в областта на туризма, с плакети и грамоти „ДУНАВСКИ ЛИМЕС“.

Тази година наградените отново бяха избрани чрез онлайн гласуване и в конкурса участваха всички места за настаняване, заведения за хранене и развлечение, сдружения и институции, провеждащи събития, свързани с туризма и туристически агенции и туроператорски фирми, опериращи на територията на община Русе. Целта на събитието е да стимулира местния туристически бизнес чрез насърчаване на добрите практики, създаване на предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда.

За празничното настроение допринесоха българския композитор Стефан Диомов и групата „Петте сезона“.

За първи път тази година бяха отличени и сдружения или културни институти, които индиректно създават добавената стойност на уникалния туристически продукт на града ни - събития, привличащи музикални фенове, артисти и любители на изкуството, културата и спорта и оформят облика на града ни като интересна и изненадваща дестинация.

Участниците бяха разпределени в три различни категории: Любимо заведение, Места за настаняване на база най-висока заетост на легловата база от клас “А” и клас “Б” и най-оригинален туристически продукт за град Русе. Категориите “Любимо заведение и “Най-оригинален туристически продукт” бяха оценявани пряко от жителите и гостите на Русе, чрез онлайн анкета, поместена на сайта на Общината. Отличените места за настаняване бяха избрани на база официална справка на Община Русе за внесения туристически данък и заетостта в съотношение с легловата база за периода от една календарна година.

Наградените тази година са:

Специална награда за Петър Атанасов, главен готвач в ресторант „Левента“ и Мариян Иванов, ученик от 12-и клас в Гимназията по туризъм с треньор шеф Ивайло Димитров. Те завоюваха второ място на най-престижното състезание в света с презентация на две традиционни русенски рецепти.

Специална награда на ХОТЕЛ – ФОНДАЦИЯ “БИСТРА И ГАЛИНА” за подкрепа на българската култура, развитието на талантливи деца и млади хора в Русе

Апартаменти за гости на 2017 - “МИЛЕНИА”

Къща за гости на 2017 - “РЕЗИДЕНС ХАУС РУСЕ”

Хостел на 2017 - “ЛА МЕЗОН”

Семеен хотел на 2017 - “СИТИ ХАУС”

Хотел на 2017 - “ДУНАВ ПЛАЗА”

Заведение за бързо обслужване на 2017 - “ПИКАДИЛИ”

Кафе – сладкарница на 2017 - “ДЕТСКИ КЪТ”

Нощно заведение на 2017 - “ШОУРУМ”

Ресторант на 2017 с най-много отчетени гласове – ресторант „НЮ ХАУС“

Най-оригинален туристически продукт за 2017 - ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ  “ДИРОН”

Най-оригинално събитие, свързано с туризма за 2017 - “СДРУЖЕНИЕ ГРИЙН РОК ФЕСТ” – РУСЕ

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/