Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански инспектира приключващите дейности по енергийното обновяване на блок "Чипровци"

четвъртък, 07 декември 2017

Днес, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански и директорът на дирекция „Европейско развитие“ д-р Никола Кибритев инспектираха блок "Чипровци", където приключват дейностите по енергийното обновяване на блока по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това е първият саниран жилищен блок с височина над 28 м. на територията на община Русе. На обекта присъстваха още управителят на фирмата-изпълнител „ТОБО“ г-н Антон Маждраков, както и живущи в блока.

Г-н Маждраков сподели задоволството си от доброто сътрудничество с общинската администрация и благодари на ръководството на Община Русе и лично на кмета Пламен Стоилов за активното съдействие през трите месеца от санирането на сградата.

Бл. „Чипровци“ е един от четирите на територията на община Русе над 28 м., заедно с бл. „Клисура“, бл. „Охрид“ и бл. „Жерав“, които са одобрени за обновяване по Националната програма.

Сградата е на седемнадесет етажа (15 жилищни и 2 сутеренни етажа), с 88 апартамента и 270 живущи. Проектът за енергийна ефективност включва топлинно изолиране на външните стени, на покрива, на пода, както и подмяна на старата дограма с нова и мерки по общите части на сградата. Стойността на строително-монтажните работи е на стойност 1 236 879 лв.

Общият брой на блоковете, които трябва до края на следващата година да бъдат завършени, е 39. 12 от тях в рамките на приключилата програма „Региони в растеж“ 2007-2013, останалите в рамките на Националната програма на енергийна ефективност.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/