Пропускане до съдържанието на страницата

Традиционно коледно надиграване ще се проведе в Русе

четвъртък, 07 декември 2017

На 09 декември, събота, от 17:30 ч., зала „Дунав“ ще се превърне отново в сцена за любителите на българския фолклор. За поредна година Община Русе подарява на гражданите и гостите на града едно от най-атрактивните събития в рамките на Коледно-новогодишния фестивал – традиционното „Коледно надиграване“.

Публиката ще има възможността да се наслади на завладяващите изпълнения на ФТТ „Найден Киров“, на детските танцови ансамбли „Здравец“, „Русчуклийче“ и „Зорница“ при ОбДЦКИ и ФТС „Зора“ при ОМД, както и да сподели невероятната фолклорна магия на известните в цялата страна русенски школи и клубове за народни танци, сред които „Чанове“,  „Нашенци“, „Фламинго“, „Настроение“ и „Играорци“.

Настроените в залата ще допълни и традиционното фолклорно надиграване в три категории: „Деца до 14 години“; „Мис и Мистър Танц“ и „Зрители“, като в последната категория, всеки желаещ от публиката ще може да представи индивидуално танцовите си умения с „Дунавско хоро“ и „Ръченица“. Победителите ще получат грамоти и награди, любезно предоставени от магазини „Кауфланд“ – Русе.

Ще бъде връчена и наградата за най-артистично сценично присъствие, учредена от ФТТ „Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореографът Иван Донев.

За доброто настроение на публиката ще се погрижат солистите, хорът и оркестърът на ФТТ „Найден Киров“, както и народният хор и оркестър на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Зорница“ при ОбДЦКИ.

Водещ на коледното надиграване ще е актьорът Илия Деведжиев.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/