Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански поздрави организаторите на Национални дни за учене през целия живот

четвъртък, 05 октомври 2017

Вчера, в Доходно здание, се проведе концерт-спектакъл по случай откриването на Националните дни за учене през целия живот. На събитието присъстваха зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, народният представител Бюрхан Абазов, областният управител на Област Русе Галин Григоров, областният управител на Област Габрово Невена Петкова, зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, зам. областният управител на Област Бургас Севдалина Турманова, зам.-кметът по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански, ръководителят на проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“ Валентина Дейкова, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, координатори по програмата, участници и гости на събитието.

Старта на събитието даде г-жа Таня Михайлова. Д-р Карапчански приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес на г-жа Дейкова от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Една от основните цели, които сме си поставили, е Русе да се утвърди като град на знанието и неслучайно Община Русе подкрепя инициативи на училищата, на училищните настоятелства, на Русенския университет, както и в неформалното образование. В този смисъл, се радваме, че Русе е домакин на това събитие и пожелаваме успех на всички участници. На добър час!“, пожела д-р Карапчански. Зам.-кметът на Община Русе имаше и възможността да награди номинираните за годишните награди в категориите „Учещ регион“ и „Личен принос“.

В програмата на Национални дни за учене през целия живот са включени различни събития като: изложение на институциите за образование и обучение на възрастни, атрактивно представяне на придобитите умения от възрастни обучаеми по различни професии, годишни награди за принос, национален форум за обсъждане на напредъка в сектора и формулиране на решения за подобряване на състоянието му, информационен ден за популяризиране на Eлектронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE) и др.

Дните се организират в рамките на проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“, който се изпълнява от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм+“.

Инициативата е част от общоевропейските усилия за изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни, както и за изпълнението на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014 – 2020 година.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/