Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът инж. Димитър Наков посети „Дунав прес“ АД в Деня на отворените врати

четвъртък, 04 юли 2019

Днес заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков беше сред официалните гости на Деня на отворените врати в „Дунав прес“ АД. От името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, той поздрави изпълнителния директор Николай Алексиев за успешното развитие на компанията и утвърждаването й като една от най-добрите в страната.

Г-н Алексиев разказа за историята на предприятието от създаването му и сподели, че вече в „Дунав прес“ се съхранява копие на първата печатна книга, екземпляр от Библията на Гутенберг, отпечатано в Майнц през далечната 1450 година. Пази се и ценен подарък - печатна машина, на която е работил Йордан Йовков.

Гостите посетиха производствените помещения и се запознаха с новото модерно оборудване, част от което закупено по европейски програми.

„Дунав прес“ е наследник на печатница „Дунав“, основана в Русе през 1864 година, която днес е модерно дружество, където постоянно се повишават уменията на работещите и се подобряват условията на работната среда. „Дунав прес“ работи с водещи технологии и производители на световно ниво и е един от лидерите в българската полиграфическа промишленост и вече 150 години изпълнява основната си мисия - да предоставя качествени полиграфически услуги на своите клиенти, като съчетава традиции и високо качество.

Припомняме, че в Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“, гр. Русе беше въведена специалност „Полиграфия“, която е защитена и е с дуална форма на обучение. Това е единственото училище в Североизточна България, което предлага подобно обучение. В Русе има няколко фирми, които изработват печатни материали, като квалифицирани кадри за тях се подготвят от самите работодатели. Като най-голяма печатница в региона, „Дунав прес“ АД подкрепя идеята за създаване на специалност „Полиграфия“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/