Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът инж. Димитър Наков награди художниците в Международния фестивал

неделя, 09 юли 2017

Днес, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков закри фестивала за улично изкуство „3D-светове в градския щрих на Русе“ и награди художниците.

„Тази година имахме много нови инициативи, които се вписват в културния живот на Русе и се надявам, че ще създадем традиция, за да може всички русенци и гости на града с нетърпение да очакват всяко следващо събитие", допълни инж. Наков.

4 творчески триизмерни улични картини са вече завършени на пл. „Свобода“, където започнаха своята работа майстори на картини преди четири дни. Темата на рисунките е „България и Русе в 3D ракурси“.

Вера Богати от Италия нарисува „Кукловодът“, Рубен Понсиа от Холандия – „Духът на Русе“, Адриана Гарсия от Мексико – „Традициите ми дават лица“ и Карлос Гарсия от Мексико – „Реката на свободата“. Те са именити художници, чиито стрийт арт произведения са допринесли за световната слава на градове като Лондон, Мелбърн, Берлин, Сао Паоло и Ню Йорк, поставени в топ 5 на класацията на градовете с най-вдъхновяващо улично изкуство. 

Проведоха се и академии „3D–пространствено рисуване и перспектива“ за деца и младежи. Участниците в академиите бяха отличени с грамоти и награди.

Поредният модерен градски фестивал за съвременно изкуство „3D-светове в градския щрих на Русе“ е проект, който се изпълнява от Сдружение „Асоциация Европейски младежки път”, с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Община Русе, Общинска фондация „Русе град на свободния дух“ и спонсори. 3D-рисуването се осъществи с подбрани от авторите биологични багри на конкретни производители върху специален линолеум, не уврежда градската среда и съприкосновението с тях не предизвиква алергии и други реакции.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/