Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът Наталия Кръстева се срещна с посланика на Беларус Владимир Воронкович

сряда, 12 април 2017

Днес заместник-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева се срещна с посланика на Република Беларус Владимир Воронкович, заместник-ръководителя на мисията и съветник по търговските въпроси Олег Белов и представителя на търговско-промишлената палата на Беларус в България проф. Тодор Трифонов.

Владимир Воронкович сподели удовлетворението си от развиващите се динамични търговски взаимоотношения между двете държави, нарастващия стокооборот и  двустранните визити. „Възхищавам се на прекрасния град и на внушителния мост над Дунав. Българският народ е гостоприемен и вярвам, че ще ни свързват много бъдещи поводи за съвместни инициативи“, сподели Негово превъзходителство.

Възможността за побратимяване между град Русе и град от Беларус беше основна тема на дискусия, а като предтекст бяха описани свързващите традиции и фолклор на двете страни.

Г-жа Кръстева благодари за визитата и прегърна идеята за побратимяването. Тя представи основните аспекти от развитието на град Русе и възможностите за двустранно партньорство в областта на търговско-икономическите отношения.

В края на срещата участниците размениха подаръци, сред които книга на Русе в стари снимки, документи и портрети за посланика и книги с литература – подарък от гостите от Беларус.

Тази година, на 26-ти март се навършиха 25 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Беларус, като по този повод се предвиждат съвместни инициативи с Министерството на външните работи у нас.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/