Пропускане до съдържанието на страницата

Започна разполагането на мобилни центрове за разделно събиране на отпадъци на територията на Русе

сряда, 05 октомври 2022

От днес в Русе започна разполагането на 5 броя мобилни центрове за разделно събиране на отпадъци. Те са закупени в рамките на проект № BGENVIRONMENT-3-002-0005-C03 „Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово“ по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.“, с програмен оператор Министерството на околната среда и водите.

В мобилните центрове ще могат да се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство - хартия, пластмаса, стъкло, метали, електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци от бита, акумулатори и батерии, пържилна мазнина, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони със сгъстени газове, тонер касети, луминисцентни лампи.

След разполагането на мобилните центрове в кратък срок предстои и въвеждането им в експлоатация, като новата услуга за разделно събиране на отпадъци ще спомогне за опазването на природата от замърсяване с вредни и опасни вещества, както и ще създаде условия за подобряване чистотата на града.

Мобилните центрове ще бъдат поставени на следните места:

•        ж.к. "Родина", ул. „Димчо Дебелянов“ №2 А;

•        ж.к. „Дружба“ 3, бул. „Христо Ботев“, до блок бл. 13;

•     ж.к. „Здравец-Север“, ул. „Родопи“, между блокове бл. „Бабуна планина“ и „Руй планина“;

•        кв. „Ялта“, ул. „Щип“;

•        ж.к. ЦЮР, ул. „Муткурова“ №86, зад бл. 3

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/