Пропускане до съдържанието на страницата

Започват обученията на над 25 хиляди преброители и контрольори при спазване на противоепидемичните мерки

сряда, 18 август 2021

Тази седмица при стриктно спазване на противоепидемичните мерки започват обученията в страната на преброителите и контрольорите, които ще бъдат наети за Преброяване 2021.

Обученията са еднодневни и се организират от общинските преброителни комисии и териториалните статистически бюра. Първите срещи с преброителите в Община Русе ще се проведат в периода 31 август - 03 септември в специално наети за целта зали, които са с достатъчно голям капацитет, за да отговарят на изискванията за предотвратяване на разпространението на COVID -19.

Преброителите и контрольорите ще бъдат запознати със Закона за преброяването, съдържанието на преброителните карти, начина и времето на работа, правата и задълженията им. Специално внимание ще бъде обърнато на стриктното спазване на противоепидемичните мерки и указанията, които НСИ получи от Министерството на здравеопазването за провеждане на Преброяване 2021.

Още преди обучението на всички участници ще бъдат раздадени обучителни материали, предпазни маски за многократна употреба и дезинфектанти.

Преброяване 2021 ще се проведе от 7 септември до 3 октомври на два етапа - първият етап, от 7 до 17 септември, ще бъде преброяване по интернет, а вторият, от 18 септември до 3 октомври - с преброители, които ще посещават домакинствата в часовете от 8.00 до 20.00 всеки ден, включително събота и неделя.

Преброителите и контрольорите ще бъдат уведомени по мобилните телефони за графика на обучението.

Актуална информация за подготовката и провеждането на Преброяване 2021е налична на https://census2021.bg/ и https://obshtinaruse.bg/prebroyavane-2021 .

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/