Пропускане до съдържанието на страницата

Здравният медиатор на Община Русе - Росица Христова, беше избрана за член на Етичната комисия към Националната мрежа на здравните медиатори

вторник, 22 ноември 2022

В периода 18-20 ноември 2022 г. в гр. Велинград се проведе IX Национална среща на Национална мрежа на здравните медиатори /НМЗМ/ и обучителен семинар.

На общото събрание на НМЗМ Росица Христова с  200 гласа беше избрана за член на Етичната комисия на Национална мрежа на здравните медиатори с мандат 3 години.

Тя получи сертификат за принос в подобряване дейността на институциите с уязвимите общности на територията на Община Русе и за ползотворната си работа и координация като областен отговорник на здравните медиатори.

Националната среща беше под надслов „Ваксинопрофилактиката осигурява здраве за всеки. Информационна спинална мускулна атрофия“. Обучители по темите бяха д-р Александър Симидчиев, доц. Ангел Кунчев, проф. Тодор Кантарджхиев, проф. Ивайло Търнев, доц. Андрей Галев, проф. Радка Аргирова, проф. Георги Мемеков и др.

Участието в срещата повиши квалификацията и уменията на здравните медиатори чрез продължаващото обучение с фокус ваксинопрофилактика и повишаване на имунизационния обхват с ваксини от задължителния имунизационен календар.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/