Пропускане до съдържанието на страницата

Ремонтът на Дунав мост започва в първата половина на юли

сряда, 22 май 2024

В Зала Панорама на Областна администрация днес се проведе работна среща, на която беше обсъден предстоящият основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе. Той е с приблизителна дължина от 1,1 км.

 „Ремонтът е критично необходим. С опита, натрупан от водния цикъл, знам, че трябва да предприемем много сериозна комуникационна кампания не само към жителите на града, но и международна, за може туристите и всички преминаващи през ГКПП Дунав мост да знаят, че ще има забавяне в трафика“, каза кметът Пенчо Милков.

На срещата присъстваха още зам.-кметовете Димитър Недев и Здравка Великова, зам.-областният управител Георги Георгиев, инж. Венцислав Атанасов, член на Управителния съвет на АПИ, началникът на кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството Кирил Габеров, директорът на Областно пътно управление инж. Стамен Савов, заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево Кристиян Анкулеску, представители на държавни институции, на фирмата-изпълнител на ремонта, както и на строителния надзор.

Ремонтът е предвиден да започне в началото или средата на месец юли, като сумата от близо 45 млн. лв. с ДДС е предоставена от държавния бюджет. Фирмата изпълнител е ДЗЗД „Дунав мост“. Предвижда се цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. Срокът за изпълнение на строителните работи по договор е 730 дни, като според изпълнителя това няма да доведе до спиране на движението по мостовото съоръжение.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/