Пропускане до съдържанието на страницата

Aтанас Голомеев гостува в Община Русе

вторник, 19 април 2016

Един от най-добрите баскетболисти на България от близкото минало Атанас Голомеев се срещна днес с кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Атанас Голомеев печели приза „Най-добър реализатор“ на европейското първенство и е избран в идеалната петорка на континента през 1977 година.

     „Гордея се, че такъв велик спортист е приел предизвикателството да се включи в инициативата „Русе – европейски град на спорта“ и да даде пример на подрастващите в нашия град“, заяви кметът Стоилов по време на срещата. На нея присъстваха още председателят на Общински съвет-Русе проф. Христо Белоев, зам.-кметът Иван Григоров, проф. Борислав Ангелов – ръководител на Университетски спортен център към РУ „Ангел Кънчев“, както и журналистът Петър Пунчев.

      Звездите на баскетбола и волейбола Атанас Голомеев и Любо Ганев ще покажат майсторство и демонстрации на техники в центъра на Русе. 

Инициативата е организирана от Русенския университет „Ангел Кънчев“, в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта“ и в сътрудничество с Община Русе. „Дни на баскетбола и волейбола в Русе“ ще се проведат последователно на 19 и 20 април /баскетбол/ и на 26 и 27 април /волейбол/. Началото е от 17.00 часа пред Съдебната палата в Русе.

Наред със студентските отбори по баскетбол и волейбол в празниците ще участват отборите по двата спорта на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, баскетболният отбор на ПГИУ „Елиас Канети“ и волейболният отбор на МГ „Баба Тонка“.

Предвидени са и тематични турнири на откритите спортни площадки на спортния комплекс на РУ "Ангел Кънчев".

Целта на инициативата е да популяризира волейбола и баскетбола сред учениците, студентите и да направи съпричастни към масовия спорт всички русенци.

Проектът се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на  Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и ВН - социален проект на Еконт.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/