Пропускане до съдържанието на страницата

Българи и румънци в надпревара по Стрелба с лък в Русе

събота, 04 юни 2016

72–ма състезатели от Бълария и Румъния се включиха днес в Международния турнир по стрелба с лък „Дунавски стрели“, който се провежда на стадион «Дунав». Състезанието стартира с прострелка и продължи с квалификациите за олимпийски стил  компаунд. Гост на събитието беше кметът на Община Русе Пламен Стоилов, който поздрави участниците и им пожела успех.

Проявата се организира от СК „Джамбо”, със съдействието на Община Русе и Българската федерация по стрелба с лък.

Турнирът се реализира в рамките на проект „Дунавски стрели – Стрелба с лък за всички възрастови групи“ - част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Участие в него вземат състезатели на различна възраст, които са представителина клубове от България и Румъния. Те се включват в индивидуални и отборни  елиминации и смесени отбори.

Състезанието по стрелба с лък в Русе ще продължи и утрена стадион „Дунав“.

Проектът на СК «Джамбо» предвижда  турнири по стрелба с лък да се провеждат в МОЛ-Русе, русенски училища и Русенски университет «Ангел Кънчев». Целтта е да се популяризира този вид спорт и да се привлекат повече хора към спортните занимания.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/