Пропускане до съдържанието на страницата

БТА подкрепя „Мартенски музикални дни“

сряда, 15 септември 2021

 

Снимки: БТА

 

Кметът на Община Русе Пенчо Милков и директорът на БТА Кирил Вълчев подписаха договор за партньорство, съгласно който агенцията ще работи за популяризирането и развитието на емблематичния за Русе фестивал "Мартенски музикални дни“."Русе е северната столица на България, духовен център. Българската култура и духовност са тези, които могат да ни дадат здрава опорна точка в обърканите времена", каза Милков, като благодари за сътрудничеството и протегнатата ръка на националната агенция.

 

На пресконференцията вчера директорът на фестивала Ива Чавдарова разказа за пъстрата програма тази година. От 17 септември до 3 октомври публиката ще се наслади на изпълненията на над 450 музиканти от България и чужбина. Програмата включва 5 оркестрови и хорови концерта, осем ансамблови програми, една оперна продукция, две програми на „Мартенски музикални дни - джуниър“ и два джаз концерта.                                                            

 

"Днес БТА и Община Русе даваме пример как и в най-обърканото време, и при най-тежки болести за телата, ние трябва да даваме лекарство за душите си. Русе прави това вече 60 години", отбеляза Вълчев.

 

В последния ден на фестивала, на 3 октомври, БТА ще открие национален пресклуб в Русе. Той ще се помещава в едно от емблематичните здания в града.

 

Като подарък от директора на БТА кметът получи  архив с публикации на агенцията за "Мартенски музикални дни" от 1978 г.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/