Пропускане до съдържанието на страницата

Десетки в надпревара по спортно ориентиране в „Липник“

понеделник, 27 юни 2016

62-ма ентусиасти от различни възрасти участваха в състезанието по спортно ориентиране, организирано от градски спортен клуб „Компас-крос“, което се проведе в неделя в лесопарк „Липник“. В надпреварата се включиха както индивидуални участници, така и семейства. Един от най-младите състезатели бе Даниел Алеков, който премина маршрута със своя дядо Стоян Икониев. Всички успешно преминаха по трасето с помощта на специална топографска карта.

В призовата тройка, с най-добри времена, се класираха:

- Петър Борисов от МГ „Баба Тонка“ - 4 минути и 45 секунди

- Георги Венцислав Пенев от ОУ „Никола Обретенов“ – 4 минути и 55 секунди

- Гергана Стойчева от МГ „Баба Тонка“ – 5 минути и 15 секунди

Много добро постижение направи и третокласникът от ОУ „Кирил и Методий“ в село Николово – Айлин Мехмедов, който в своето първо докосване до този спорт впечатли организаторите със своите спортни способности.

Първите осем най-добри времеви постижения бяха отличени  с предметни награди от кмета на село Николово г-жа Марийка Генова и от председателя на СК „Компас-крос“ – инж. Камен Каменаров.

Събитието е част от проект „Движение чрез бягане или ходене по карта по маршрути в паркове и училищните дворове на Русе“, реализиран в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016” с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и BH – социален проект на Еконт.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/