Пропускане до съдържанието на страницата

Детската музикална школа „Мелани - Коста” спечели медали в Черна гора

сряда, 13 септември 2023

Възпитаниците на Детска музикална школа „Мелани-Коста” към НЧ „Захари Стоянов 1937“ се завърнаха от участие в Международния арт фестивал „Броеница” в гр. Улцин, Черна гора. Четирима млади изпълнители завоюваха специални награди и златни медали, а школата бе удостоена със специална награда на журито – купа и грамота за преподавателите Милена Илиева и Анета Георгиева.

12-годишната Радостина Захариева изпълни на цигулка химна на Европа „Ода на радостта”. Галин Великов на 5 г. спечели специална награда за своето изпълнение на песните „Рали” на Васил Найденов и детската песен „И едно картофче”. 9–годишната Емилия Йорданова бе наградена за албанската песен „Мандолина”.

Милана Сярова на 12 г. получи награда на журито и златен медал. Тя се представи с песните „Waka Waka” на Шакира и „Sweet dreams”.

Форумът е част от цикъла фестивали „Разпилени бисери”, които се провеждат ежегодно.

След мюзикъла, който децата представиха на своя пролетен концерт, идва ред на откритите уроци, които те подготвят за есента.

Детска музикална школа „Мелани - Коста” обучава деца по пиано, поп и джаз пеене и солфеж, както и по цигулка. Преподавателите са включили в обучението дисциплини като сценично поведение, дишане, звукоизвличане, дикция, теория и история на музиката и др., което изключително спомага развитието на младите таланти.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/