Пропускане до съдържанието на страницата

Футболен турнир събра 11 отбора от 5 русенски училища

вторник, 18 октомври 2016

11 отбора от 5 русенски училища участваха във футболен турнир, който се проведе в спортен комплекс „Олимпия“. Събитието се реализира по проект „Заедно в спорта – приятели в живота“ на ОУ „Любен Каравелов“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Общо 110 ученици участваха във футболната надпревара. Освен възпитаниците на ОУ „Любен Каравелов“ в турнира се включиха отборите на  основни училища „Никола Обретенов“, „Иван Вазов“, „Васил Априлов“ и „Алеко Константинов“. Те бяха разпределени в три възрастови групи: III-IV клас, V-VI клас и  VII клас.    Родители и учители по физическо възпитание също показаха футболни умения в демонстративен мач. Победителите в турнира бяха наградени с купи и медали. Бяха връчени и 5 индивидуални награди.

Проектът има за цел да създаде трайни връзки между учебните заведения в град Русе и да допринесе за разбирателството и позитивните отношения между учители, родители и ученици. Организаторите възнамеряват футболният турнир да се провежда всяка година и да бъде посветен на патронния празник на ОУ „Любен Каравелов“. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/