Пропускане до съдържанието на страницата

Изложба живопис "Зад кулисите" беше открита в Русе

понеделник, 15 януари 2018

Тази вечер, във фоайето на Доходно здание, се състоя откриването на изложба живопис „Зад кулисите“, под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов. В нея са включени произведения на изкуството на художниците Цанко Цанев, Веселин Николов и Станчо Станев. На събитието присъстваха началникът на отдел „Култура“ в Община Русе Ива Чавдарова и директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

„Това събитие е поредното доказателство, че Русе има какво ново да покаже на своите почитатели в областта на изкуството“, сподели г-жа Чавдарова и връчи поздравителен адрес на г-н Цанко Цанев, от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Художниците работят и в художественото ателие на ДТ „Сава Огнянов“, но те не са просто изпълнители на декори, а творци, категорични са организаторите.

Цанко Цанев е завършил техникума за художествени занаяти в София. Над 30 години работи в русенския театър и е сценограф на над 10 пиеси. Работи с режисьори като Орлин Дяков, Пламен Панев и други. Представил е пет самостоятелни изложби и е участвал в много други.

Веселин Николов е завършил магистратура във Великотърновския университет по живопис, реставрация и консервация. Той е живописец и сценограф и е осъществил няколко самостоятелни и общи изложби. Член е на русенското Дружество на художниците.

Станчо Станев е завършил полувисш институт за учители по практика (дърворезба). Участва в много групови изложби (на художниците педагози, на русенските художници, биеналета на миниатюрата и други). Представил е две самостоятелни изложби в Русе и Смолян. Член е на русенското Дружество на художниците.

Много галерии и колекционери притежават творби от тримата автори.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/