Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пенчо Милков сезира румънското екоминистерство за отрицателното становище относно инсинератора в Гюргево

вторник, 29 август 2023

Гражданите на Русе продължават да изпращат подписки „против“

 

Кметът на Русе Пенчо Милков сезира министъра на околната среда на Румъния Мирча Фекет относно несъгласието на русенци да бъде изграден инсинератор за болнични отпадъци в съседно Гюргево.

Писмото бе изпратено по-рано (на 25 август) и до българския министър Юлиян Попово и в него се прилагат всички становища „против“, входирани в деловодството на Общината, както и организираната от граждани подписка, в която се включиха близо 1700 русенци.

Официалната нотификация за проекта бе получена в Община Русе на 16 август, а крайният срок за подаване на становища към ведомството, посочен от министър Юлиян Попов, бе 25 август. Пенчо Милков призова гражданите да бъдат активни, за да стане ясно мнението на русенци по неотложния въпрос. Той се обяви срещу прибързаните решения и изрази загриженост относно възможните въздействия върху околната среда и здравето на хората.

Междувременно от петък до момента в Община Русе е постъпила още една подписка, входирани са и допълнителни отрицателни становища. Всички те ще бъдат обобщени и изпратени на министър Попов, както бе посочено в предходното писмо до него.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/