Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов: Дзукеро ще направи в Русе концерт на годината

понеделник, 10 октомври 2016

Предстоящото голямо събитие с участието на италианската блус легенда ДЗУКЕРО в Русе ще е концертът на годината. Това заяви на пресконференция в „Булстрад Арена“ днес кметът Пламен Стоилов. На срещата с медиите присъстваха още г-н Марко Вануци, който е от екипа на мега звездата, мениджърът на залата Борислав Велков, както и представител на музикално-продуцентска компания „ЖОКЕР МЕДИА“.

„Това несъмнено е най-голямата звезда, която предстои да дойде в Русе на 17 ноември“, заяви Борислав Велков. По думите му няма концерт в света, който Дзукеро да не е разпродал. „Това е изключителен шанс Русе да е Лондон, Русе да е Париж, Русе да е Верона!“, каза още Велков. От 26 септември в он-лайн платформата на Eventim.bg стартира продажба на билети на преференциални цени от 30 лв. за правостоящи, стана ясно още на брифинга.

Марко Вануци, който е от екипа на мега звездата, пристигна в България, за да разкаже интересни факти от последните му участия, както и невероятното представяне в 10 последователни концерта на Арена ди Верона. От името на мениджърите на залата, Борислав Велков му връчи марково русенско вино.

„Безкрайно щастлив съм, че Дзукеро ще бъде два дни в нашия град. Това е един шанс да му покажем красотата на Русе и съм убеден, че залата ще бъде пълна и ще докажем, че можем да правим големи събития“, заяви още кметът Стоилов. 

На сцената с Дзукеро ще излязат още 14 музиканта от различни страни, а русенци и гостите на града ще са свидетели на двучасово мега шоу. Харизматичната суперзвездата ще представи  дванадесетия си студиен албум, "Black Cat", който е в топ 30 на световните класации, а в Италия дискът е платинен.

Adelmo  Fornaciari, по-известен като Дзукеро (псевдоним, даден му от неговия начален  учител), е роден в Реджо Емилия.  Той е един от малкото италиански музиканти, които продават най-много записи и е работил заедно с много международни артисти като Ерик Клептън, Лучано Павароти Шерил Кроу, Том Джоунс, Брайън Адамс, Пол Янг, Стинг, Рей Чарлз, Ронан Кийтинг.

В живота си Дзукеро е постигнал много неща: дипломира като електронен специалист, работил като стругар, месар и пекар. Не успява да свърши Факултета по ветеринарна медицина, защото  истинската  му страст е музиката - щедро възнаградена с успех и обич на феновете от цял свят. Той е известен с друга негова страст: твърди, че има 350 вида, което му спечелва прякора "Лудия  Шапкар".

За албума "Black Cat", който ще представи  на българска сцена, звездата споделя: „Когато за първи път започнах да пиша за "Black Cat" - изготвих около 40 песни и след това изхвърлих. През юни 2015 г., ние започнахме да свирим в Лос Анджелис и точно преди Коледа не успях да издам албума, но ето, че времето лети бързо и е факт."

Zucchero е единственият италиански музикант, който участва на фестивала Woodstock, а също и на Freddie Mercury Tribute през 1992 г. и на всички събития през 1994 с  Нелсън Мандела.

Поп певец и композитор, той с еднакъв успех изпълнява песни от различни стилове – блус, госпел, соул, рок и даже фънк. Най-известните му хитове са „Baila Morena” и „Senza una donna”. Гастролирал е в САЩ, Аржентина, ЮАР, Малайзия и Япония. Печелил е множество награди, сред които „World’s Best Selling Italian Artist”

„Непресказуем и универсален”, така го определя музикалната критика. В едно свое интервю той шеговито споделя за себе си „Характерът ми съвсем не е захарен.” Българската публика ще може да се наслади на песни от новия му албум , както и на неустаряващите му хитове.

Билети могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg  и партньорските вериги.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/