Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов: Дзукеро ще направи в Русе концерт на годината

понеделник, 10 октомври 2016

Предстоящото голямо събитие с участието на италианската блус легенда ДЗУКЕРО в Русе ще е концертът на годината. Това заяви на пресконференция в „Булстрад Арена“ днес кметът Пламен Стоилов. На срещата с медиите присъстваха още г-н Марко Вануци, който е от екипа на мега звездата, мениджърът на залата Борислав Велков, както и представител на музикално-продуцентска компания „ЖОКЕР МЕДИА“.

„Това несъмнено е най-голямата звезда, която предстои да дойде в Русе на 17 ноември“, заяви Борислав Велков. По думите му няма концерт в света, който Дзукеро да не е разпродал. „Това е изключителен шанс Русе да е Лондон, Русе да е Париж, Русе да е Верона!“, каза още Велков. От 26 септември в он-лайн платформата на Eventim.bg стартира продажба на билети на преференциални цени от 30 лв. за правостоящи, стана ясно още на брифинга.

Марко Вануци, който е от екипа на мега звездата, пристигна в България, за да разкаже интересни факти от последните му участия, както и невероятното представяне в 10 последователни концерта на Арена ди Верона. От името на мениджърите на залата, Борислав Велков му връчи марково русенско вино.

„Безкрайно щастлив съм, че Дзукеро ще бъде два дни в нашия град. Това е един шанс да му покажем красотата на Русе и съм убеден, че залата ще бъде пълна и ще докажем, че можем да правим големи събития“, заяви още кметът Стоилов. 

На сцената с Дзукеро ще излязат още 14 музиканта от различни страни, а русенци и гостите на града ще са свидетели на двучасово мега шоу. Харизматичната суперзвездата ще представи  дванадесетия си студиен албум, "Black Cat", който е в топ 30 на световните класации, а в Италия дискът е платинен.

Adelmo  Fornaciari, по-известен като Дзукеро (псевдоним, даден му от неговия начален  учител), е роден в Реджо Емилия.  Той е един от малкото италиански музиканти, които продават най-много записи и е работил заедно с много международни артисти като Ерик Клептън, Лучано Павароти Шерил Кроу, Том Джоунс, Брайън Адамс, Пол Янг, Стинг, Рей Чарлз, Ронан Кийтинг.

В живота си Дзукеро е постигнал много неща: дипломира като електронен специалист, работил като стругар, месар и пекар. Не успява да свърши Факултета по ветеринарна медицина, защото  истинската  му страст е музиката - щедро възнаградена с успех и обич на феновете от цял свят. Той е известен с друга негова страст: твърди, че има 350 вида, което му спечелва прякора "Лудия  Шапкар".

За албума "Black Cat", който ще представи  на българска сцена, звездата споделя: „Когато за първи път започнах да пиша за "Black Cat" - изготвих около 40 песни и след това изхвърлих. През юни 2015 г., ние започнахме да свирим в Лос Анджелис и точно преди Коледа не успях да издам албума, но ето, че времето лети бързо и е факт."

Zucchero е единственият италиански музикант, който участва на фестивала Woodstock, а също и на Freddie Mercury Tribute през 1992 г. и на всички събития през 1994 с  Нелсън Мандела.

Поп певец и композитор, той с еднакъв успех изпълнява песни от различни стилове – блус, госпел, соул, рок и даже фънк. Най-известните му хитове са „Baila Morena” и „Senza una donna”. Гастролирал е в САЩ, Аржентина, ЮАР, Малайзия и Япония. Печелил е множество награди, сред които „World’s Best Selling Italian Artist”

„Непресказуем и универсален”, така го определя музикалната критика. В едно свое интервю той шеговито споделя за себе си „Характерът ми съвсем не е захарен.” Българската публика ще може да се наслади на песни от новия му албум , както и на неустаряващите му хитове.

Билети могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg  и партньорските вериги.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/