Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов награди Спортист на годината 2018 - Биляна Дудова

петък, 11 януари 2019

Днес, в зала „Европа“ се състоя официалната церемония по връчването на наградите „Спортист на годината“ 2018. На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, председателят на Общински съвет Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, зам. областният управител Валентин Колев, главният редактор на вестник „Утро“ Младен Любенов, началникът на РУО Русе Росица Георгиева и др.

В началото на церемонията кметът Пламен Стоилов и главният редактор на вестник „Утро“ Младен Любенов приветстваха присъстващите в залата.

„Благодаря на всички спортисти и техните треньори. 2018-та година беше невероятна и изпълнена с много  успехи“, заяви г-н Стоилов в началото на церемонията и пожела здраве и още по-успешна 2019-та година за всички.

„Спортът не е само тренировки и състезания – той е част от обществения живот и се гордеем с всички вас“, заяви Младен Любенов, като благодари за подкрепата от страна на Община Русе.

За осъществяването на тазгодишната 47-ма по ред церемония допринесоха 10 русенски медии, номинирали състезатели в анкетата на вестник „Утро“.

Десета позиция с 16 точки, е за боксьора Радослав Росинов – боксьор в клуб „Русе“. Наградата се връчва за това, че е станал европейски шампион за юноши.

Деветото място е за Инна Ефтимова - лека атлетика, клуб „Локомотив“. Тя е полуфиналистка /100 и 200 метра/ на европейското за жени, балканска шампионка на 100 и 200 метра, трета с щафетата 4 по 100, втора на балканското в зала /60 метра/, държавна шампионка на 100 и 200 метра, държавна шампионка на закрито /60 метра/, първа на турнири в Испания /100 и 200 метра/, първа на турнир в Гърция /100 метра/, трета на турнир в Барселона /100 метра/, първа на турнира "Самарско знаме" /100 метра/, първа на турнир "Нови звезди" в София /200 метра/.

Осмата позиция е за Християн Стоянов - лека атлетика, клуб „Дунав“. Той е европейски шампион от параатлетическо първенство в Берлин, Германия, златен медал от Гран при турнир в Берлин, студентски шампион на 1500 м и 3000 метра, сребърен медал на 1500 м от национален шампионат, бронзов медал на 3000 м от национален шампионат, бронзов медал отборно от балканско първенство по крос-кънтри до 23 години.

На седмо място в престижната класация с 27 точки е волейболистът Костадин Стойков от клуб „Дунав“ - капитан на отбора. Тимът, спечели промоция в Суперлигата, а Стойков е най-добрият състезател на русенския отбор.

Шестата позиция в класацията на 10-те най-добри русенски спортисти е за Габриела Димитрова – боксьор в клуб „Русе“ с 34 точки. Тя е бронзова медалистка на европейското първенство за жени.

На пето място в класацията с 49 точки е Ангел Русев - вдигане на тежести, клуб „Русе“ - шампион на европейското първенство за кадети, пети на световното за мъже, пети на европейското за мъже, държавен шампион. С 6 световни и 5 европейски рекорда при състезателите до 17 години за категория до 55 килограма.

Четвъртото място в класацията е за Стилян Гроздев - вдигане на тежести. Вицешампион на европейското за мъже /злато в изхвърлянето/, 13-и на световното за мъже, държавен шампион.

Третото място е за Севда Асенова – боксьор в клуб „Русе“ - европейска вицешампионка.

На престижното второ място в класацията със 92 точки е Стойка Петрова – боксьор в Боксов клуб „Русе“ - световна вицешампионка и европейска шампионка.

Фаворитът  тази година, на първо място в класацията, с 98 точки е Биляна Дудова -  световна вицешамипонка за жени, с две европейски титли - за жени и за състезателки до 23 години, балканска шампионка.

Жените от призовата тройка получиха наградите си от кмета Пламен Стоилов.

Чрез анкетата бе определен и най-добър приложник -  Никол Павлова, завоювала престижни награди от национални и международни състезания.

С титлата най-добър треньор беше удостоен Павел Сяров, боксов клуб „Русе“ - личен наставник на Стойка Петрова, Севда Асенова и Габриела Димитрова.

Валентин Йорданов - почетен председател на Българската федерация по борба, вицепрезидент на БОК и спортист номер 1 на Русе за 20 век, предостави статуетки „Спортен Олимп“ за най-добър спортист и най-добър треньор, които бяха връчени от Валентин Гецов – вицеолимпийски шампион по борба.

В събитието се включи и талантливата Калина Чокоева от вокално студио „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова.

Церемонията приключи традиционно с обща снимка и пожелания за нови завоювани отличия през 2019-а година.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/