Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов откри 3-тия кръг от Републиканския шампионат „Затворен маршрут – Писта Русе 2016“

понеделник, 01 август 2016

Вчера, кметът Пламен Стоилов откри третия кръг от традиционното автомобилно състезание, част от Националния автомобилен шампионат „Затворен маршрут – Писта Русе 2016“. На събитието присъстваха още директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ г-н Спасимир Димитров и организаторът и създател на суперавтомобилите Sin Cars- г-н Росен Даскалов.

Откриването започна с химна на Република България, след което бяха представени участниците в състезанието, 33 на брой, сред които и румънски представители. Г-н Стоилов сподели, че се чувства горд от факта подобни спортни инициативи да се превръщат в традиционни, събирайки на едно място хиляди русенци и гости на града. Пожела успех и безаварийно шофиране на състезателите и официално обяви началото на шампионата.

В речта си, Г-н Даскалов посочи морала и спортната чест като приоритетни в организацията на Писта Русе 2016. Разкри, че се очаква догодина да бъде създаден кръг, изцяло от румънски състезатели и изрази увереност, че събитието тогава ще бъде още по-мащабно.

Тази година, поради големия интерес, беше добавен т.нар. свободен клас състезание, което се проведе отделно от Републиканския шампионат и направи събитието още по-атрактивно за многобройната публика. Посетителите имаха възможността да разгледат на живо уникалните и първи по рода си автомобили, произведени от Sin Cars. Уличният вариант на суперколата Sin R1 и тук се зарадва на огромен интерес, след като обра овациите и на автомобилното изложение в Женева, най-големият автомобилен форум в Европа, провел се през март тази година.

По-късно през деня, г-н Спасимир Димитров награди отличилите се състезателиот серии „Спорт” и „Туринг”. Пред сцената,спортните си автомобили паркираха пилотите от  челната тройка в категория „Макси”:трето място-Христо Манолов, АМСК „Боила”; второ място – Илия Царски, СК „Автоцар Рали-Сервиз” и първо място – Констанитин Маршавелов, АСК „КА-2 Рейсинг Тийм”. Високите температури не попречиха на феновете да аплодират бурно фаворитите си, а до края на програмата се насладиха на дрифт-състезание и автомобилно шоу.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/