Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов откри футболен турнир за купата на ФК „Дунав“

събота, 23 април 2016

Кметът Пламен Стоилов и народният представител Пламен Нунев дадоха старт на турнира за купата на Футболен клуб „Дунав“ между училищата от детски футболен клуб "Дракончета". Спортното събитие се провежда днес и утре на изкуственото игрище на стадион „Дунав“. На официалното откриване, от 11 часа днес, присъстваха още народният представител Свилен Иванов, президентът на футболен клуб „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, Петър Алексиев – директор на детска футболна школа „Звездичка“ – Бургас, директорът на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов, спортисти, треньори и гости.   

Турнирът започна с химна на Република България и „Тих бял Дунав“. Кметът Пламен Стоилов заяви, че е изключително щастлив да види толкова много млади футболисти в детски футболен клуб „Драконче“ и им пожела един ден да достигнат нивото на спортисти като Стоичков. Русенският градоначалник благодари на родителите на децата за търпението, на ръководството на клуба, на треньорите и на малките футболисти за постоянството и любовта към спорта.  

Над 250 деца от русенски училища се включиха в турнира тази събота и неделя. За финала ще се класират отборите, завършили на първо място в своята група.

 Инициативата е организирана от ФК „Дунав“ и ДФК „Драконче“, в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта“и в сътрудничество с Община Русе.

За децата са предвидени много награди, част от които са осигурени от ПП ГЕРБ – Русе.

Целта на инициативата е да популяризира футбола сред учениците и да направи съпричастни към масовия спорт русенци.

Проектът се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/