Пропускане до съдържанието на страницата

Русе е най-перспективен град и най-добър град за живеене през 2015-а година

петък, 22 април 2016

Две награди получи днес на официална церемония в столицата кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов. „Най-перспективен град“ и „Най-добър град за живеене през 2015-а година“ са двете отличия, които завоюва Русе.

За девета поредна година Дарик радио, Dariknews.bg  и вестник "24 часа" провеждат националното изследване „Кой е най-добрият град за живеене в България?”

Тази година Русе беше отличен с Голямата награда на журито за Най-перспективен град. Изследването на експертна комисия е установило качеството на живот във всички 27 областни града в страната, оценени по 31 критерии, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който живее и работи. Сред тях са екологично състояние, ниво на инвестициите, раждания на глава от населението, безработица. „Това не е класация на най-добрите финансови центрове в България, това е анализ на всички малки и големи неща, които превръщат един град в привлекателно място за живеене, за работа и отдих“, стана ясно по време на церемонията.

Награди бяха връчени в още няколко категории – „зелен град”, „пазител на историята”, ”инвеститор в спортни таланти”, „бизнес град”, „успешно реализирани европроекти”. 

На церемонията днес Русе беше отличен и като „Най-добър град за живеене през 2015-а година“ според читателската класация на вестник „24 часа”. Миналата година Русе спечели класацията на Дарик радио за „Най-добър град за живеене през 2014-а година“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/