Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов откри новата учебна година в ПАГ "Гео Милев" и ОУ "Иван Вазов"

петък, 15 септември 2017

Днес, кметът Пламен Стоилов присъства на откриването на новата учебна година в ПАГ „Гео Милев“. От днешния 15-и септември, учениците в Английската гимназия ще разполагат с изцяло обновено спортно игрище и благоустроено дворно пространство, изградени от Община Русе. 

Сутринта кметът Пламен Стоилов откри и новата учебна 2017-2018 година в ОУ „Иван Вазов“. На тържествената церемония присъстваха, директорът на училището – г-жа Теодора Йорданова, народният представител Пламен Нунев, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов, преподаватели, ученици и родители.

Традиционно, празникът започна с химна на Република България и издигането на националния трибагреник. Директорът г-жа Йорданова пожела на учениците успех и много постигнати цели, след което даде думата на г-н Стоилов. Той отправи пожелания за амбиция и упоритост на седмокласниците, а на първокласниците, постъпващи тази година – дисциплина и мотивация. Градоначалникът призова децата да учат и да спортуват активно, а на родителите и учителите благодари, че ги възпитават да са лидери и пълноценни граждани.

На откриването на новата учебна година в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ присъстваха зам.-кметът Даниела Шилкова, която е бивш възпитаник на училището, както и секретарят на Община Русе Димитър Генков. Директорът на Гимназията по европейски езици г-жа Добромира Николова пожела успех и на най-малките, които за пръв път прекрачват училищния праг – първокласниците, и по-големите, които се гордеят да са възпитаници на училището.

 

Зам.-кметът Наталия Кръстева откри учебната година в ОУ „Любен Каравелов“, където поздрави учениците, ръководството и родителите по повод откриването на новата 2017 – 2018 учебна година. Тя пожела здраве и упоритост на учениците, както и да продължават да бъдат достойни последователи на техния патрон.

 

Зам.-кметът Димитър Наков присъства на откриването на учебната година в СУ „Христо Ботев“. Той приветства присъстващите, като заяви, че училището се утвърждава като едно от най-успешните в град Русе. Инж. Наков пожела на учениците да бъдат горди и достойни последователи на учебно заведение с дълбоки традиции, носещо името на великия българин - Христо Ботев.

 

Зам.-кметът Иван Григоров присъства на откриването на учебната година в ОУ „Отец Пайсий“, а зам.-кметът д-р Страхил Карапчански в СУПНЕ „Фридрих Шилер“. В ПМГ „Баба Тонка“ на празника присъстваха директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров.

 

Главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска присъства на откриването на учебната година в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Русе. Първият учебен ден в СУ „Йордан Йовков“ уважи Сашо Щерев – началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“. В училище „Отец Паисий“ в Мартен на първия учебен ден беше директорът на дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/