Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов преряза лентата на обновения хипермаркет Практикер в Русе

четвъртък, 14 април 2016

Днес в обновената сграда на хипермаркет „Практикер“, кметът Пламен Стоилов и председателят на директорите на „Видеолукс холдинг“ Тодор Белчев тържествено прерязаха лентата и откриха напълно реновирания магазин за строителни материали и принадлежности за дома и градината.  

Сред официалните лица на събитието бяха областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, председателят на Общински съвет – Русе чл.кор. д.т.н. проф. Христо Белоев, зам.-кметовете Даниела Шилкова и Димитър Наков, арх. Живка Бучуковска и секретарят на Общината Димитър Генков.

След като митрополит Наум отслужи водосвет за здраве и благополучие, Тодор Белчев благодари на Община Русе за съдействието, с което доказва своя стремеж към утвърждаването на една добре работеща институция. Част от производителите и доставчиците на материалите също бяха в сградата, за да подкрепят холдинга в поредното му начинание.

Г-н Стоилов заяви, че с откриването на обновения и по-голям хипермаркет „Практикер“, видимите резултати в района са налице. „Със завършването на кръговото кръстовище, пробива „Кауфланд“ и откриването на магазина, цялостният облик тук се промени и модернизира“ – каза кметът на Община Русе. В отговор на думите на г-н Белчев, той допълни, че само чрез сътрудничество с бизнеса Русе ще продължава да се утвърждава и развива, превръщайки се в град за пример.

„Практикер“ е разположен в разширена и реконструирана сграда, с изцяло нов модерен облик и концепция, която се намира отново на бул. „Липник“ 10. Хипермаркетът ще предлага разширен асортимент от над 40 хил. продукта за създаването и освежаването на дома и градината.

Новата, по-функционална подредба и организация на продуктите ще помага на потребителите по-лесно да открият и изберат това, което им е необходимо, стана ясно по време на откриването. „Практикер” е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. За 10 години „Практикер” изгражда 9 хипермаркета – два в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и Велико Търново. Плановете на компанията предвиждат обновяване на всички съществуващи хипермаркети в страната.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/