Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов участва в конференция по представянето на проект "Инвестиции за безопасен регион: Окръг Гюргево и Област Русе"

сряда, 24 януари 2018

Днес, в зала 1 на Областна администрация, се проведе пресконференция по откриване на Проект „Инвестиции за безопасен регион: Окръг Гюргево и Област Русе“. На нея присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, областният управител на Област Русе Галин Григоров, главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, комисар Димитър Павлов – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ръководител на проекта от българска страна, г-н Лучиян Корзел – зам.-председател на Окръжен съвет Гюргево, зам. областният управител на Област Русе г-н Валентин Колев, старши комисар Теодор Атанасов – директор на ОД на МВР Русе, както и румънският екип по управление на проекта.

Проектът цели да се подобри съвместното управление на риска в трансграничния регион, да се повиши ефикасността на действията при извънредни ситуации на отговорните за това власти в Еврорегиона Русе-Гюргево и да се модернизират съществуващите пожарни аварийно-спасителни служби и оборудването на спасителните екипи. Общата допустима стойност на проекта е 5 843 602,20 евро, от които 85% са от Европейския фонд за регионално развитие, а 15% - от националните бюджети на двете страни. От българска страна ще се осъществи ремонт и реконструкция на сградите на Първа РСПБЗН-Русе.

Кметът Пламен Стоилов определи проекта като изключително важен. „Имаме отлично подготвени  специалисти, които денонощно бдят над живота и здравето на хората. Те заслужават по-добри условия за работа“, каза още кметът и благодари на главен комисар Николов за огромната подкрепа, която Русе получава за подобряване на сигурността. 

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР в качеството си на бенефициент 2 от 30 март 2017 година изпълнява проект “Инвестиции за безопасен регион: окръг Гюргево и област Русе“ (ISR), e-MS код ROBG-135 в партньорство с Окръжен съвет Гюргево.

Проектът е финансиран по Програмата INTERREG V-A Румъния – България 2014 - 2020 чрез Европейския фонд за регионално развитие.

По-рано днес кметът Пламен Стоилов и директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Русе Спасимир Димитров проведоха работна среща с главен комисар Николай Николов и комисар Димитър Павлов.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/