Пропускане до съдържанието на страницата

Малчугани от детски градини участваха в зелена мисия

четвъртък, 20 април 2017

В зелена мисия „Предай нататък жизнената сила на Земята“ взеха участие децата от предучилищните групи в ДГ„Детелина“, ДГ„Зора“, ДГ„Снежанка“, ДГ„Звездица”, ДГ„Русалка“, ДГ„Незабравка“, техните родители и педагози, в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ в проект на Община Русе BG05М2ОР001-3.001-0035  „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“. Събитието е посветено на Международния ден на Земята - 22 април, в което участват и приятелите на проекта – децата от ДГ„Червената шапчица“. Всяка детска градина е избрала зелени посланици - 10 деца и родители, които гостуваха на други детски градини от проекта с мисия да засадят в двора й дърво и да поднесат дарове със зелени послания.

В мисия „Предай нататък жизнената сила на Земята“ ДГ „Звездица” прие посланици от ДГ „Снежанка”. В същото време децата в ДГ „Снежанка” бяха домакини на делегация от ДГ „Червената шапчица“, а децата от приятелската детска градина приеха посланиците на ДГ „Детелина”. Едновременно с това децата, останали в ДГ „Детелина” засадиха дърво и поднесоха дарове със зелени послания заедно с делегатите на ДГ „Зора”. В ДГ „Зора” пристигна мисията от ДГ „Русалка”, а децата в ДГ „Русалка” бяха домакини на посланиците от ДГ „Незабравка”, където пък посрещнаха мисионерите на ДГ „Звездица”. Специални послания с грижа за Земята, изписани на табели обозначиха засадените дървета, които децата ще отглеждат по проекта и ще завещаят грижата на следващите малки пазители на планетата в детските градини. Гостите и домакините си отправиха музикално-поетични поздрави, свързани с природата и заедно окичиха едно дърво със зелени мечти и послания.

Дейността „Училище по взаимност“ приобщава деца и родители от различни социални групи да сближават своите интереси и дава възможност за съвместни празници и инициативи. С помощта на педагозите, родителите създават нова комуникационна среда, в която образователните дейности по проекта възпитават отношение към природата, родния край, традициите и човешките взаимоотношения.

 

Снимки: Децата от детска градина „Детелина“ засадиха дърво и изработиха дарове със зелени послания

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/