Пропускане до съдържанието на страницата

Мария Габриел се срещна със студенти от Русенски университет

събота, 14 май 2016

Днес, в Русенски университет, г-жа Мария Габриел - зам.-председател на Групата на ЕНП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП се срещна с отличници от висшето учебно заведение, които награди с грамоти и посещение на Европейския парламент в Брюксел през септември.

На срещата присъстваха зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, част от академичното ръководство, студенти, докторанти и гости.

В своето обръщение към младите хора Мария Габриел заяви, че за нея е чест да се включи в отбелязването на 70-годишнината на русенската Алма матер, защото доброто образование ни дава възможност да се развиваме и именно поради тази причина трябва да го подкрепяме. „Образованието е средата, която позволява да се формира и икономиката, и политиката на една държава, на една общност каквато е Европейският съюз. Затова днес, ние, сме тук заради вас, заради положените от вас усилия, заради стремежът ви към развитие да бъдете отличници, да бъдете лидери.“ – заяви евродепутатът Мария Габриел.

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански също се обърна към присъстващите студенти като им каза, че страната се нуждае от целеустремени, знаещи и можещи хора, които да работят за утвърждаването и развитието ни.

Сред наградените бяха студенти от всички факултети на Русенски университет, които освен отличен успех, демонстрират активност в изследователска дейност или имат високи резултати на олимпиади и различни форуми.

По време на срещата евродепутатът имаше възможност да се запознае и с група международни студенти от Африка, като получи специална покана от ръководството за участие във форум, посветен на проблемите в Африка.

 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/