Пропускане до съдържанието на страницата

Среща на НСОРБ се проведе в Русе

събота, 14 май 2016

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се проведе работна среща на председателя и членовете на Управителния и Контролния съвет на НСОРБ с ръководствата на общините Русе и Силистра.

Сред присъстващите бяха кметът Пламен Стоилов, председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов, регионалният координатор на НСОРБ Мирослав Калинов, кметове на общини и населени места, председатели на общински съвети, заместник-кметове, и секретари на общини, представители на двете области.

Като домакин Пламен Стоилов приветства всички по повод визитата им в Русе и заяви, че поредицата от срещи по региони е една добре работеща практика, в която представителите на дадените области могат да дискутират проблемите си на местно ниво. „Ние трябва да имаме активни позиции, да прокарваме идеи и да работим в сътрудничество.“ – каза русенският градоначалник.

По време на срещата на Националното сдружение на общините в Република България, председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов представи акцентите в дейността на НСОРБ. По негови думи стана ясно, че през последните месеци са постигнати положителни промени в Закона за нормативните актове, Закона за туризма, Закона за администрацията, Закона за културното наследство. Във връзка с мораториума по чл.19 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи е постигнат консенсус и до

края на юни се очаква да се внесат промени в закона. Договорено е и удължаването на срока за кандидатстване по проекта по ОП „Региони в растеж”.

Пламен Стоилов – Член на УС и кмет на Община Русе запозна присъстващите с решението на МС, във връзка с пръскането срещу комарите, което ще бъде осъществено във всички общини, намиращи се в двукилометрова ивица, южно от река Дунав, като това ще бъде съгласувано с румънската страна.

Представителите на местната власт поставиха редица открити въпроси, по които НСОРБ ще продължи да работи – малкия брой проекти за трансгранично сътрудничество и липсата на актуална информация по тях, търсене на възможности за финансирането на 19 общини, които не могат да кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони и други актуални за региона местни проблеми.   

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/