Пропускане до съдържанието на страницата

Министър Николай Нанков инспектира напредъка по ключови проекти в Русе и се срещна с кмета Пламен Стоилов и неговия екип

понеделник, 20 ноември 2017

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков беше на посещение в гр. Русе и областта. Той проведе работна среща с кмета на Община Русе Пламен Стоилов, неговите заместници инж. Димитър Наков, д-р Страхил Карапчански и главния архитект арх. Живка Бучуковска, заедно с народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков.

 На срещата бяха обсъдени важни за град Русе и областта инфраструктурни проекти. Темите на дискусия бяха свързани с осигуряването на целеви средства за изграждането на кръгово кръстовище при магазин „Джъмбо“; подмяната на ВиК инфраструктурата по бул. „Липник“; рехабилитиране на ВиК инфраструктурата в гр. Русе и агломерация Русе по Оперативна програма „Околна среда“ и укрепването на блокове с конструктивни проблеми, сред които и бл. „Русия“. Споразумението с Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддържане на бул. „България“ и отводняването на булеварда, безвъзмездното право на строеж в полза на Община Русе, във връзка с проекта за кейовата стена и четирите проекта, с които Общината кандидатства по Програма Interreg V-A Румъния – България за обновяването на Художествената галерия, Пантеона, бул. „Трети март” и моста при пътен възел „Сарая“ също бяха коментирани, като министърът заяви своята подкрепа. „Следващите две години ще са най-значимите за Русе и за Северна България като цяло. Удоволствие е да се работи качествено и в срок с такъв амбициозен екип“, заяви той и определи изграждането на Автомагистрала „Русе – Велико Търново” и трети мост над Дунав при Русе като ключови за развитието на града и региона.

В края на срещата г-н Стоилов връчи на министър Нанков почетен юбилеен плакет за партньорство и подкрепа към Асоциацията на дунавските общини „Дунав“, която отпразнува своята 25-годишнина, както и картина с изглед от Русе. 

След работната среща, г-н Нанков присъства на церемонията по първа копка на обект: „Рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на ж.п. прелеза на речна гара до ул. „Мостова“, гр. Русе - първи, втори и трети етап” по проект: „Реконструкция и рехабилитация на пешеходната среда и изграждане на зони за обществен отдих“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Министърът на регионалното развитие и благоустройството посети и кръговото кръстовище при бул. „Придунавски“ и бул. „Фердинанд“, където инспектира напредъка на изпълнението на строително-монтажните  работи по проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – етап 2“, както и мястото, където ще бъде изградена новата кейова стена.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще осигури средства за конструктурно укрепване на блока, като строителните дейности по укрепване и саниране се очаква да стартират в началото на лятото през 2018 г. Това стана ясно по време на посещението на министър Нанков и кмета Пламен Стоилов при блок „Русия“ на ул. „Шести септември“, където се срещнаха с представителите на Сдружението на собствениците.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/