Пропускане до съдържанието на страницата

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на посещение в Русе

събота, 22 юли 2017

Днес се проведе работна среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, на която присъстваха още кметът на Община Русе Пламен Стоилов, народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова, председателят на ОбС-Русе проф. Христо Белоев, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев.

Участниците в дискусията представиха пред министър Вълчев обзор на образователната структура в Община Русе, както и напредъка и визията за развитие по различни направления в сферата на образованието и науката.

Г-н Стоилов сподели за единствената практика в страната, действаща вече трета година в Община Русе, която е ефективен инструмент за насърчаване и стимулиране на образованието - изградената формула за разпределение на средствата за училищата на база постигнатите резултати над средното за страната ниво от зрелостните изпити и от външното оценяване. Той представи също напредъка и визията за модернизация на образователната инфраструктура с безвъзмездни европейски средства и заяви,  че основна цел е във всички учебни заведения да бъде извършен ремонт и да бъдат приложени мерки за енергийна ефективност.

Сред засегнатите теми още бяха възможностите за изграждане и развитие на Центрове за компетентност и въвеждането на електронна информационна система за прием за всички учебни заведения.

В края на срещата, г-н Стоилов подари на г-н Вълчев картина, изобразяваща Доходното здание с благодарност за доброто сътрудничество и продуктивния диалог.

Министърът на образованието и културата разгледа централната градска част и след това проведе среща с ръководството на РУ „Ангел Кънчев”.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/