Пропускане до съдържанието на страницата

Младите таланти на Детска вокална група „Слънце“ с призови места от конкурс за музика

понеделник, 10 юни 2024

Във Велико Търново се проведе ХI Международен конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето". С призови места се завърнаха малките таланти на Детска вокална група ,,Слънце‘‘ при Общинския детски център за култура и изкуство Русе с ръководител д-р Наталия Константинова. В първа възрастова група (4-7 г.) Ана Велчева бе отличена с две втори места в категории "Детска песен " и "Поп песен на български език", която изпълни песните ,,Интернет‘‘ и ,,Азбучна история‘‘.

  Във втора възрастова група (8-10 г.) се състезаваха Йоана Донева, Анастасия Маркова и Ема Велчева. Йоана е с първо място в категория "Поп песен на чужд език" с песента ,,Арлекино‘‘ и второ място в категория "Рок" с песента ,,Черната овца‘‘. Анастасия е с второ място в категория "Поп песен на български език " с песента ,,Щурче“ и трето място в категория "Поп песен на чужд език" с песента ,, Rolling in The Deep’’. Ема Велчева зае първо място в категория "Фолклор"с песента ,,Катерино моме‘‘ и второ място в категория "Поп песен на български език " с песента ,,Пак съм у дома‘‘.

Повече от 400 деца се бориха за отличията в присъствения етап на вокалните изпълнители. Младите таланти бяха  оценявани от жури, включващо Иван Лечев, Петър Писарски, доц. д-р Божанка Байчева, Галина Иванова и Клавдия Василаче.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/