Пропускане до съдържанието на страницата

На 29 март стартира Европейското първенство по борба за младежи в Русе

четвъртък, 24 март 2016

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се проведе официална пресконференция по повод предстоящото откриване на Европейското първенство по свободна и класическа борба за младежи и девойки до 23 години. На брифинга присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът Иван Григоров, председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов и мениджърът на „Булстрад Арена“ Иван Драндийски.

Г-н Стоилов заяви, че за него е изключителна чест, събитие от подобен ранг да се проведе именно в Русе. „Като кмет и преди всичко като гражданин бих искал да благодаря на Валентин Йорданов, че успя да убеди Международната федерация, че Русе е един достоен град, с много възможности и перспективи, за да може европейското по борба да се проведе тук. Първенството е дълго чакано събитие, което не само ще мотивира младите и талантливи деца и юноши да спортуват, но ще подобри престижа и авторитета на нашия град, давайки силен стимул за развитието на бизнеса“, каза още кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

В своето изказване Валентин Йорданов благодари на всички, взели участие в мащабната организация. Той допълни, че разговори за провеждането на събитието се водят от дълго време, но с откриването на многофункционалната спорта зала „Булстрад Арена“ се е отворила възможност и за неговата реализация.

Европейското първенство по свободна и класическа борба за младежи и девойки до 23 години ще се проведе от 29-ти март до 3-ти април в „Булстрад Арена“, Русе, където участие ще вземат над 400 борци от 34 държави. Според организаторите се очертава много силно първенство, тъй като сред спортистите от чужбина ще са над 80 медалисти от големи шампионати – състезатели с достатъчно богата визитка, утвърдени вече имена в борбата.

Паралелно с провеждането на шампионата ще бъдат организирани и две съпътстващи събития. На 28-ми март, в навечерието на официалното стартиране на първенството, в „Булстрад Арена“ ще бъде открита изложба на известния фоторепортер Бончук Андонов, който проследява в богат снимков материал историята на българската и в частност на русенската борба.

На 3-ти април, от 11 ч., министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще пристигне в Русе по повод откриването на ремонтираната основно тренировъчна зала по борба до стадион „Локомотив“. Ремонтът на залата стана възможен с помощта на държавата и Община Русе.

     

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/