Пропускане до съдържанието на страницата

Община Русе спечели финансиране за изграждане и за ремонт на физкултурните салони на две училища - „Никола Обретенов“ и “Олимпи Панов“

понеделник, 19 февруари 2024

Министерството на образованието и науката одобри проектните предложения на община Русе за изграждане на физкултурен салон и топла връзка към ОУ „Никола Обретенов“ и основен ремонт на салона в ОУ “Олимпи Панов“.

В училище „Никола Обретенов" липсва зала за спортни занятия, като изграждането й ще създаде подходяща среда за физическото и емоционалното развитие на учениците.

Предвижда се физкултурният салон да бъде с топла връзка към сградата на училището и самостоятелен подход от двора. Сградата ще бъде с размери 36,45 м на 21,20 м. На нивото на физкултурния салон са проектирани фоайе, съблекални за учениците с капацитет 30-40 места, санитарни възли, стая за учител/треньор и котелно-бойлерно помещение. За салона са предвидени три реда трибуни за зрители с капацитет 122 места. Ще има възможност за практикуване на волейбол (учебно-тренировъчна дейност), баскетбол, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес съоръжения.

Проблемът с частичното потъване на спортната зала на ОУ “Олимпи Панов” датира от повече от 30 години, като към момента големият физкултурен салон се използва, но не с пълния си капацитет.

С проекта за основен ремонт на помещението ще бъдат извършени дейности като топло и хидроизолация на залата, монтаж на термопанели на покрива с обособяване на горно осветление с два надлъжни реда прозорци, закупуване на 2 апарата за отопление и охлаждане на залата, частично изрязване и подмяна на повреденото дюшеме, укрепване на земната основа, ремонт и доливане на тротоар по западната фасада, монтаж на пожароизвестителна инсталация и др.

Крайният срок за изпълнение и отчитане на одобрените дейности по двата проекта е 31 декември 2027 г.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/