Пропускане до съдържанието на страницата

Русе посрещна медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести

понеделник, 19 февруари 2024

В залата на СК „Ялта“ бяха посрещнати спортистите на Тежкоатлетически клуб „Русе“, завърнали се от Европейското първенство по вдигане на тежести, което се проведе преди дни в София. Ангел Русев, Джан Зарков, Надежда – Мей Нгуен и техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови бяха отличени за успехите си на спортния форум, включващи един златен и два бронзови медала, както и за отличното представяне на Рени Русева. На събитието присъства и заместник-кметът на Русе Енчо Енчев.

„Горди сме, че прославяте нашия град не само в пределите на страната, но и извън нея. Община Русе е признателна за професионалния труд както на спортните ни надежди, така и на техните треньори, които ги напътстват във всяка стъпка към славата“, каза заместник-кметът. Той благодари и на председателя на Управителния съвет на ТСК „Русе“ проф. д-р Кирил Панайотов, дм, за грижата към спортния клуб и условията, които създава, за да могат спортистите да се развиват по най-добрия възможен начин.

Уважение към русенските тежкоатлети изразиха лично и заместник-областният управител Георги Георгиев, началникът на РУО-Русе д-р Росица Георгиева, директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, директорът на Спортното училище „Майор А. Узунов“ Евгени Недев, както и представители на местната и държавната власт.

Припомняме, че на Европейското първенство по вдигане на тежести Ангел Русев спечели своята четвърта поредна шампионска титла. Макар и с болки в рамото, русенецът не се отказа и триумфира с общо двубой от 244 кг.

Джан Зарков спечели своя бронзов медал с двубой от 235 килограма - 102 в изхвърлянето и 133 в изтласкването.

Надежда – Мей Нгуен също завоюва бронз на старта на Европейското първенство в София. Младата тежкоатлетка от ТСК „Русе“ се състезава в категорията до 45 кг. Нейната съотборничка Рени Русева също се представи достойно в група В на категория до 49 кг. Тя записа успешен опит на 60 кг в изхвърлянето и 80 кг на изтласкване.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/