Пропускане до съдържанието на страницата

Отбелязаха с турнир 110 години футбол в Русе

неделя, 29 май 2016

Днес в спортния комплекс на Русенския университет „Ангел Кънчев“, се проведе футболен турнир за деца и средношколци. В него взеха участие детските отбори на футболните клубове „Русе“, „Левски 2000“, „Дунав 2010“ и „Аристон“. В двубоя при средношколците се включиха отборите на МГ „Баба Тонка“, ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, ПГДВА „Йосиф Вондрак“ и ПГМТ „Юрий Гагарин“.

Спортното събитие се провежда под патронажа на Председателя на Общинския съвет в Русе чл. кор. проф. д.т.н. инж. Христо Белоев.  То е посветено на 110 годишнината от организирания футбол в гр. Русе и историческия факт, че началото на една от най-популярните спортни дисциплини е поставено в дунавския град през 1906 г. със създаването на футболен отбор „Напредък“.

Провелите се днес спортни турнири са част от проекта „110 години футбол в Русе – мост между поколенията“ на Футболен клуб Ветерани Русе. Проектът се реализира по програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“ , с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

След оспорваната битка на терена първото място при децата, родени до 2005 година, спечелиха спортистите от  ФК „Аристон“, на второ място се класира ФК „Дунав 2010“, на трето - ФК „Левски 2000“, а на четвърто - ФК „Русе“.

След двубоя между футболистите във възрастова група до 2007 г. на първо място се класира ФК „Дунав 2010“, на второ - ФК „Левски 2000“, на трето- ФК „Аристон“ и на четвърто - ФК „Русе“. 

На затревения терен се проведоха срещите и при средношколците. След турнира на челното място се класираха футболистите от ПГЕЕ “Апостол Арнаудов“, на втора позиция се подреди отбора на ПГДВА “Йосиф Вондрак“, на трето място се класираха спортистите от МГ „ Баба Тонка „ и на четвърто - ПГМТ“Юрий Гагарин“.

Турнирът завърши с демонстративен мач на ветераните във футбола. В рамките на проекта организаторите направиха  и кратка ретроспекция на 110-те години футбол в Русе, за да отдадат заслуженото на изтъкнатите футболисти, играли за местните отбори. Направен беше своеобразен мост между поколенията чрез представянето на бъдещето на русенския футбол в лицето на участниците в турнира.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/