Пропускане до съдържанието на страницата

По-добро здраве и чувство за общност чрез бокс

петък, 01 юли 2016

Поредица от демонстративни срещи проведе Боксов клуб „Русе“ през последните три месеца в рамките на проект „По-добро здраве и чувство за общност чрез спорта бокс“, реализиран по Програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Боксови демонстрации с участието на треньора Павел Сяров и Европейската вицешампионка Светлана Каменова се проведоха в центъра на Русе пред Халите.

Клубът организира и съвместни тренировки с ученици от СОУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“  и СОУ „Христо Ботев“. Участие в демонстрациите взеха треньорът Съби Събев, Световната вицешампионка и Европейска шампионка Стойка Петрова, бронзовата медалистка от Световно първенство Габриела Димитрова, изпълнителният директор на БК „Русе“ Илия Сяров и президентът на клуба генерал Александър Стефанов.

До края на месец септември са предвидени демонстрации в СОУ „Йордан Йовков“ и в квартал „Селеметя“ в Русе.

Целта на проекта е да полуляризира бокса сред подрастващите, да ги насърчи да водят активен и здравословен начин на живот, както и да допринесе за социалното сближаване и приобщаването на деца от различни социални групи чрез спорт. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/