Пропускане до съдържанието на страницата

Продължава „Катерачна надпревара Русе‘2016“

сряда, 11 май 2016

От 12 до 14 май в Русе ще се проведе вторият кръг на „Катерачна надпревара Русе‘2016“. През трите дни, от 9 до 18 часа, русенци ще имат възможност да се включат в съсезанията по катерене на стена, ходене по лента и майсторско управление на велосипед, които ще се проведат на пл. „Свобода“ в Русе.

Инициативата е на Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“,  и се реализира в рамките на програмата „Русе – Европейски  град на спорта 2016“, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град  на свободния дух“ и ВН-социален проект на Еконт.

Според регламента участниците трябва да се покатерят на 4-метрова стена успешно, да успеят да преминат по лента или да демонстрират майсторско управление на  велосипед.

Десетки русенци се включиха в първия кръг на инициативата, който се проведе през месец април на пл. „Батенберг“.

Проектът предвижда надпреварата да има още 5 дни, разпределени в края на май и началото на юни. Следващите етапи ще се проведат в Русенския университет, Корпус 17 а и СОУ „Васил Левски“.

Един участник може да се включи във всяка една от трите дисциплини само веднъж през 10-те дни. След финиширане, всеки включил се в надпреварата получава стикер, а всеки трети - награда от томбола. За най-добре представилите се са предвидени атрактивни награди.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/