Пропускане до съдържанието на страницата

Русе ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата на България с възпоменателна церемония

петък, 26 май 2023

        На 2 юни, петък, в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата на България, Община Русе организира възпоменателна церемония, която ще започне в 11:30 ч. пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение (ул. „Александровска“ 120).

        Слово ще произнесат областният управител на Русе Анатоли Станев, кметът на Община Русе Пенчо Милков и председателят на Общински съвет Русе Иво Пазарджиев. Заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на Отечеството ще отслужи Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия. В церемонията ще вземе участие Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, както и 13-и Младежки гвардейски отряд. На паметната дата ще бъде строен почетен караул от русенския гарнизон.

        По традиция в края на церемонията ще бъдат положени венци и цветя от обществени и политически организации, училища и институции. Церемонията ще завърши точно в 12 ч., когато ще прозвучат сирените в памет на Ботев и загиналите за българската свобода.

         Водещ на събитието ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Любомир Кънев.

         Всички организации, желаещи да поднесат венци, могат да го заявят писмено на pr@mayor-ruse.bg   

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/