Пропускане до съдържанието на страницата

Русенски спортисти с медали от национално първенство

сряда, 13 септември 2023

За трета поредна година русенските състезатели от Спортен модел клуб „Приста“ взеха титлата за отбор шампион на България и първото място в отборното класиране в републиканското първенство по авиомоделизъм за деца. Състезанието се проведе в  Ловеч и в него взеха участие няколко клуба от цялата страна.

С най-добро представяне се отличи 10-годишният Роберт Ганджеми. Русенецът спечели два златни медала в клас „тренкорд“ със скорост 164 км/ч и в клас „кордов акробатичен авиомодел“.

11-годишната Магдалена Цолева се класира на първо място в клас „F5J-J – радиоуправляем планер“ и след оспорвана битка зае второ място с клас „HLG – малък планер“.

 Златен медал в клас „радиоуправляем акробатичен модел“ донесе 13-годишният Богдан Владев. За отборното класиране допринесе и участието му в клас „F1H – малък планер“.

През текущата година клубът под ръководството на треньорите Валентин Павлов и Велизар Владев завоюва сребърен и бронзов медал от световно първенство и два сребърни медала от европейско първенство. До завършването на сезона на авиомоделистите остават само две последни представяния, на които Магдалена Цолева ще се състезава за медал от кръг от Световната купа и републиканското първенство в клас „F1E – магнитни планери“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/