Пропускане до съдържанието на страницата

Русенци ще отбележат Деня на предизвикателството

събота, 21 май 2016

На 21 май Русе ще отбележи Деня на предизвикателството. Инициативата ще стартира от 9:30 часа на площад „Свобода“. Организаторите от Спортен клуб „Спорт за всички – Младост – Локомотив“ са предвидили богата спортна програма с участието на деца и възрастни. Клубът участва в Деня на предизвикателството без прекъсване от 1994 г., като всеки път програмата за отбелязването му се обогатява с нови спортни мероприятия.

Тази година събитието се реализира като част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт. В рамките на програмата СК „Спорт за всички – Младост – Локомотив“ проведе още един спортен празник посветен на Деня на българския спорт – 17 май.

 

Програма на Деня на предизвикателството:

 

                      1.Масов крос –една обиколка на площада по възрасти и пол: V-VІІкл. , VІІІ-Хкл. и  ХІ-ХІІкл.

Завършилите успешно надпреварата ще бъдат включени в разиграването на томбола с интересни награди.

                       2. Спортно-развлекателна програма от спортните клубове - Гимнастически спортен клуб – „Локомотив“, Клуб по спортни танци „Настроение“, Канго клуб „Деси“ и Спортен клуб „Спорт за всички – Младост -Локомотив“.

                      3. Гимнастически композиции от групите за здраве и дълголетие на хора от третата възраст.

Началото на инициативата Ден на предизвикателството е поставено през 1983 г. в Канада, в гр. Саскатун. Успехът е изключителен и инициативата прераства от национална в международна проява. Целта е на този ден да бъдат насърчени хората да участват в любимо свое спортно занимание.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/