Пропускане до съдържанието на страницата

Русенци ще се докоснат до магията на българската литература по време на 3-дневния „Десант на книгата“

вторник, 05 септември 2023

За трета поредна година русенци ще имат възможността да се запознаят с творчеството на повече от 20 български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна по време на изложението – базар „Десант на книгата“. Събитието ще се състои на 22, 23 и 24 септември на алеята пред хотел „Дунав“ и се организира от Клуб „Мечтание“ с подкрепата на Община Русе и Дарик радио.

„Десант на книгата“ ще представи издатели, автори, илюстратори и още много творци, които пазят българското наследство и допринасят за развитието на книжнината.

22 септември /петък/ е предвиден за откриване на събитието и представяне на участниците в изложението- базар. В събота, 23 септември, на фокус ще бъде по-сериозната литература, както и запознаване на публиката с новите заглавия за 2023 година.

23 и 24 септември са запазени и за детската аудитория. Изложението ще представи на малките читатели интересни книжки, лично представени от своите автори. Организаторите замислят и през двата почивни дни арт пространства - работилници с различни литературни занимания, работа с художници приложници и гости.

Входът е свободен и всеки посетител ще има възможност да закупи своята любима книга или да открие ново литературно съкровище.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/