Пропускане до съдържанието на страницата

С фестивал и изложба отбелязахме 8-ми април - Международния ден на ромите

събота, 09 април 2016

Сцена под небето“  - фестивал, посветен на ромския етнос и култура се проведе в Русе, Борово, Ветово и Иваново.

На пъстра феерия от песни и танци имаха възможност да се насладят жителите и гостите на градовете, в които се проведе фестивала. Празникът беше съпътстван от весело настроение и много усмивки. Заедно с танцьорите от Общински младежки дом – Русе, деца и младежи от различна възраст и етнос имаха възможност да изявят артистичните си умения на сцените под открито небе. В рамките на празничната фиеста беше представена ромската история, традициите и културата на етноса. Избрани притчи, събрали мъдростта на обществото, бяха представени от сладкодумната водеща, която влезе в ролята на разказвач.

В Иваново фестивалът беше съпътстван и от кулинарна изложба. Тя представи характерни тестени изделия за ромския, турския и българския етнос. Присъстващите имаха възможност да опитат избраните изделия, като голяма част от тях не скриха любопитството си и поискаха да разберат рецептите за приготвянето на вкусотиите.

Така, с усмивка на лицата, под знака на толерантността и добротата в сърцата, беше отбелязан 8-ми април – Международният ден на ромите.

Събитията са организирани от фирма „Ай Ти Прогрес“ ООД и са част от дейностите по проект “Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи на територията на общини от Област Русе“, изпълняван от Община Русе и финансиран от Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/