Пропускане до съдържанието на страницата

Сдружение БРТИМ стартира кампании "Истината за трафика на хора" в Русе на 18.10.2016 г.

понеделник, 17 октомври 2016

Реализирането на информационни кампании за разясняване на риска от трафик на бебета и ромски момичетас цел сексуална експлоатация, насочени към ученици и към представители на ромската общност,е част от дейностите на Сдружение БРТИМ в проекта на Община Русе „Интегриран подход на Община Русе за интегриране на ромите и други уязвими групи на територията на общини в област Русе”по програма ЗОВ (Здраве и образование за всички).

Третата по ред кампания, озаглавена „ИСТИНАТА ЗА ТРАФИКА НА ХОРА”започва с честване на 18 октомври – Европейски ден за борба с трафикана хора и продължава с отбелязването на международната кампания „16 дни активизъм срещу насилието, основано на пола” (започваща на 25 ноември - Международният ден за премахването на насилието, основано на пола и продължава до 10 декември – Международният ден за правата на човека).

Кампанията ще се реализира в кв. „Дружба“, гр. Русе, Община Боровои Община Иваново.

С реализирането на кампанията целим да сеповиши информираността на живущите в целевите райони, с фокус върху представителите на ромската общностотносно:

-          рискове от трафик на жени и бебета;

-          правата на пострадалите;

-          трите международни чествания и свързаните с тях теми;

-          равенствотона половете.

Кампанията ще стартира на 18.10.2016 г. (вторник) в кв. "Дружба", гр. Русе с две публични събития на открито с участието на доброволци (ученици и студенти) - в двора на СОУ "Васил Левски" от 12:00 до 14:00 ч. и в двора на ОУ "Алеко Константинов" от 12:30 до 13:30 ч. При лошо време, събитията ще се проведат във фоайетата на 2-те училища.

На 21 октомври 2016 г. от 10:00 до 12:00 ч.  ще се проведе събитие на открито в с. Иваново пред читалището. Предстои и събитие в гр. Борово до края на месеца.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/